Varm västerbottenost
Chutney:
4 äpplen skalade och skivade
1 bit skalad hackad ingefära
2 vitlöksklyftor
1 shalottenlök
2 msk Lustgårdens honungssenap
2½ msk äppelcidervinäger
1 dl honung

150 g Västerbottenost

Blanda ingredienserna utom osten och koka i 20- 30 minuter.Häll upp på ren burk. Chutneyn kan med förde stå i kylen upp till en vecka. Skär sex tjocka skivor av osten och värm högst upp i ugnen på grillvärme en kort stund. Toppa med chutneyn
 

Gräslöksaïoli

1 dl crème fraiche
1 dl mayonnaise
2 vitlöksklyftor pressade 
1 msk Lustgårdens Flavourite Saffran
1 krm cayennepeppar
1 msk gräslö
Salt
Peppar

                                            Smält honungen och blanda med de övriga                                                         ingredienserna. Smaka av med Salt och peppar.
                                            Gräslöksaïolin är fantastiskt god till grillad lax                                                 eller skaldjur.
 

Pastasås med räkor

½ kg oskalade räkor
1 stor lök
2 vitlöksklyftor
½ fiskbuljongtärning
1 dl créme fraiche
3 msk Lustgårdens Flavourite Saffran
salt o peppar
ev lite vitt vin
Skala räkor. Hacka och bryn lök och vitlök.                                                         Tillsätt övriga ingredienser förutom                                                                       räkorna.Värm såsen och lägg i räkorna.
                                           Smaka av med salt peppar och vin.
                                           Serveras till en god färskpasta.

Chèvre chaud

Vitt bröd
Olivolja
Chèvre-ost
Lustgårdens Flavourite Saffran

Pensla brödet med olivolja. Lägg på en tjock skiva chèvre. Ringla Flavourite Saffan över och gratinera tills osten mjuknat. Serveras med färsk krydda, gärna mejram. 
Dryckesförslag: Suvignon Blanc (Systembolaget 6311)
 

Gratinerade rödbetor med getost

4 kokta rödbetor
200 g chèvre
Flytande honung
(gärna svensk skogshonung)
pinjenötter
flingsalt
ruccola
Dela rödbetorna och lägg på
ett ungsfast fat
Dela getosten och lägg över.
Strö över pinjenötterna.
Gratinera i 250 grader tills
osten och pinjenötterna fått
                                            färg.
                                           Ringla över honung.
                                           Servera med ruccola.
 

Honung recept honung varm västerbottenost honung saffran aioli  honung pastasås saffran honung honung chevre chaud honung gratinerade rödbetor getost Honung recept honung varm västerbottenost honung saffran aioli  honung pastasås saffran honung honung chevre chaud honung gratinerade rödbetor getost Honung recept honung varm västerbottenost honung saffran aioli  honung pastasås saffran honung honung chevre chaud honung gratinerade rödbetor getost