Bär med glass grädde och nyslungad honung

Nyslungad honung är en flytande delikatess. Men honungen håller sig inte flytande så länge.
Endast vissa typer av honung håller sig flytande över tid. Det beror på sammansättningen av sockerarterna i nektarn som gör om honungen kristalliserar eller förblir flytande. Acaziahonung är en honung som håller sig flytande. Bland de svenska honungssorterna håller sig klockljunghonung och skogshonung (honungsdagg eller lushonung) flytande. 
Därför känns det speciellt att ringla den nyslngade honungen över sommarbären. Honng  har en annan  sötma som gör att bärsmaken blir mycket tydligare och friskare än med    t ex socker.

Smothie bowl
½ fryst banan
1 dl frysta blåbär
1 dl frysta hallon
1 dl mandelmjölk
honung
Garnering
skivad banan
bär
cocos
Granola müsli
Mixa banan bär och mandel-
mjölk. Söta med honung.
Häll upp i skål och
toppa med garneringen.

Choklad rawfood-bollar

3,5 dl sötmandel/cashewnötter
15 dadlar, urkärnade
3 msk cocosolja
1,5 tsk vaniljpulver
3-6 msk cocosgrädde
1 krm salt
3 rågade tsk honung
cocosflingor
(att rulla chokladbollarna i)
½ dl cocossocker
2 msk kakao
Mixa nötterna i matberedare
                                            Tillsätt övriga ingredienser utom cocosgrädden.                                               Tillsätt cocosgrädden  lite i taget.
                                            Rulla till bollar och rulla i cocosflingorna

Honung recept bär med glass grädde och nyslungad honung honung smothie bowl honung choklad rawfood-bollar Honung recept bär med glass grädde och nyslungad honung honung smothie bowl honung choklad rawfood-bollar Honung recept bär med glass grädde och nyslungad honung honung smothie bowl honung choklad rawfood-bollar