Saffranscheesecake 

4 ägg
1 dl strösocker
400 g philadelphiaost
4 msk Lustgårdens Flavorite Saffran (eller 5 msk honung och 1 g saffran)
4 dl vispgrädde
6 st digestivekex

Smula digestivekex i botten på en form (ca 1,5 l)
Dela vitor ch gulor på äggen . Vispa gulor med sockret. Mosa ost, tillsätt Flavourite och rör ner i ostblandningen. Vispa grädde och rör ner den i ägg- ostblandningen.Vispa äggvitorna till hårt skum och rör försiktigt ner i det i smeten. Fryses ett dygn. Tas ut ur frysen en timme före servering. Dekorera med blåbär.

                                          

Saffransglass med hallonsås
 
1/2 dl Lustgårdens Flavourite Saffran
1/2 dl socker
3 äggulor
3 dl vispgrädde

Sås
1 paket djupfrysta hallon 200 g
Florsocker
ev. vatten

Vispa äggulor, socker, honung, till en pösig smet. Vispa grädden och häll i äggblandninge. Klä en form med plastfolie och häll i smeten . Frys glassen över natten.

Värm hallonen  med florsockret. späd eventuellt med lite vatten. låt såsen svalna. Tag ut glassen 10- 15 minuter innan den serveras med hallonsåsen.

Varianter:
Byt Flavourite saffran mot annan Flavourite och andra bär i såsen.  Citron & Lime med blåbär
Chai med jordgubbar
 

Saffranspannkaka
4 ägg
5 msk Lustgårdens Saffranshonung
1,5 dl vispgrädde
1 kg risgrynsgröt
2 krm salt
50 g mandelflagor
Ingredienserna blandas och
gräddas i ugnsfast form 225
grader i ca 30 minuter.
Serverad med vispad grädde och
                                            salmbärssylt.

 

Honung saffranspannkaka honung saffranglass med hallon honung saffran cheesecake Honung saffranspannkaka honung saffranglass med hallon honung saffran cheesecake Honung saffranspannkaka honung saffranglass med hallon honung saffran cheesecake Honung saffranspannkaka honung saffranglass med hallon honung saffran cheesecake